Studenții sportivi ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au cucerit 13 medalii la Campionatele Naționale de Atletism!

În data de 22 februarie, în Municipiul Craiova, pe un traseu amenajat pe Bulevardul Ilie Balaci, au avut loc Campionatele Naționale de marș pentru seniori, tineret și juniori, atât în probe individuale cât și pe echipe. Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea și ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au cucerit 13 medalii: cinci de aur, cinci de argint și trei de bronz. Dintre acestea, trei au fost în concursul pe echipe, alte zece fiind la individual.
După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an sudenții de la Facultatea de Științe Sociale și Facultatea de Științe Economice au reușit să obțină rezultate onorante pentru municipiul de pe malul Bârzavei.
Reprezentanții universității reșițene și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori, cu echipa formată din Narcis Mihăilă, Marius Cocioran și Atila Balog. La feminin, echipa formată din Mihaela Pușcașu (masteranda specializării Marketing şi Comunicare în Afaceri), Lăcrămioara Căruceriu (masteranda specializării Marketing şi Comunicare în Afaceri) și Loredana Cocoș (studentă în anul II Educație Fizică și Sportivă) a devenit vicecampioană națională la senioare, iar la categoria tineret echipa formată din Ionuț Pleșu, Remus Rădoi (student în anul III Educație Fizică și Sportivă) și Samuel Poliță (student în anul II Educație Fizică și Sportivă) au reușit să cucerească medalia de aur, dar si cea de argint la categoria seniori.
Zece medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori locul 1 a fost ocupat de Narcis Mihăilă, iar sportivul Marius Cocioran a obținut medalia de bronz. De asemenea și la feminin – senioare, reșițenii au urcat pe podium prin Mihaela Acatrinei – locul 1 și Ana Rodean – locul 2. În aceeași competiție, la categoria tineret masculin, podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Ionuț Pleșu  campion național, urmat de Remus Rădoi (student în anul III Educație Fizică și Sportivă)  și de Samuel Poliță (student în anul II Educație Fizică și Sportivă), iar la feminin studenta în anul II Educație Fizică și Sportivă, Loredana Cocoș a obținut medalia de bronz. La categoria juniori 2 sportiva Anamaria Bolohan a reușit să devină vicecampionă națională, obținând medalia de argint.
După această competiție, sportivii studenți ai orașului nostru, ne vor reprezenta în data de 14 martie la Campionatele Balcanice de marș din Ucraina, iar în perioada 2 – 3 mai la Campionatul Mondial de marș, competiție ce va avea loc în orașul Minsk din Belarus. Ca de obicei, pe această cale, vrem să felicităm atât studenții care ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale și internaționale, dar și cadrele didactice, în mod special antrenorii Gheorghe Ardeleanu și Marius Cocioran, doi absolvenți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, specializarea Educație Fizică și Sportivă, care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate, și nu în ultimul rând să menționăm buna colaborare dintre instituția de învățământ superior reșițeană și Clubul Sportiv Universitatea Reșița, club prin care studenților noștri li se oferă o cât mai bună dispoziție, emancipare și educație sportivă corespunzătoare, dar și un cadru proprice pentru a practica sportul de înaltă performanță.

Ultima actualizare în 4 martie 2020, ora 13:14.