Anul acesta, de ziua de naștere a Reșiței industriale, se punea punct la prima etapă a unui concurs online dedicat istoriei Reșiței, dar și a mediului  înconjurător al fostei Cetăți de foc. Concursul a fost inițiat atunci de Centrul Universitar din Reșița al Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, de Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și de Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, care lansau invitația celor care iubesc istoria Reșiței și împrejurimile ei de a participa la acesta. Între timp s-au alăturat inițiativei privind desfășurarea a încă două etape din concursul online, Muzeul Cineastului Amator din Reșița și redacția revistei „Reflex: Artă – Cultură – Civilizație”, de asemenea din municipiul de pe Bârzava. Întrebările au fost încărcate de fiecare dată pe platforma online a Centrului Universitar din Reșița precum și pe paginile de Facebook ale Bibliotecii Județene și ale Forumului German din Reșița. Vineri, 11 decembrie 2020, s-a încheiat etapa a III-a a concursului, realizată printr-o colaborare cu dr. Ada Cruceanu-Chisăliță.
Concursul nostru online de istorie dedicat REȘIȚEI, la 250 de ani de industrie intră acum, după desfășurarea a trei din cele patru etape preconizate, într-o binemeritată vacanță de sărbători urmând ca, în februarie 2021, să se revină cu un nou rând de întrebări. Acesta va fi publicat în mediul online în perioada 3 februarie – 12 martie 2021 și va conține un ultim set de 60 de întrebări privind istoria și mediul înconjurător al Reșiței, realizate cu sprijinul prof. univ. dr. Gheorghe Popovici. Este vorba așadar de etapa nr. 4, ultima din concurs. La sfârșitul concursului nostru vom avea 250 de întrebări care vor fi publicate într-o carte realizată de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și dedicată evenimentului din 3 iulie 2021: sărbătorirea celor 250 de ani de industrie la Reșița.
Sintetizând, cele patru etape ale concursului arată astfel:
Etapa I: 22 mai – 1 iulie 2020, cu 60 de întrebări;
Etapa a II-a: 2 septembrie – 16 octombrie 2020, cu 70 de întrebări;
Etapa a III-a: 4 noiembrie – 11 decembrie 2020, cu 60 de întrebări;
Etapa a IV-a: 3 februarie – 12 martie 2021, cu 60 de întrebări.
Organizatorii aduc mulțumiri tuturor participanților și totodată celor care au sprijinit inițiativa și îi invită să le fie și pe mai departe alături!

Ultima actualizare în 9 martie 2021, ora 12:20.