Prezentare albume foto la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa împreună cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița şi Muzeul Cineastului Amator vă invită joi, 19 decembrie 2019, ora 18.30, în sala multimedia „Constantin Gruescu”, la lansarea albumelor de fotografie „In memoriam – 30 de ani de la Revoluţia Română” și „Aspecte industriale din judeţul Caraş-Severin”.
Albumul „In memoriam – 30 de ani de la Revoluţia Română” cuprinde fotografii realizate de fotograful Puiu Voina în data de 21 decembrie 1989 şi fotografii realizate de foto-reporterul Aurel Săndulescu în ianuarie 1990 la manifestările de comemorare ale Revoluţiei, dar şi la sediul fostei Securităţi.
Albumul „Aspecte industriale din judeţul Caraş-Severin” aduce în atenţie patrimoniul industrial din Caraş-Severin prin instantaneele realizate de Oswald Ruzicska, Ioan Mato, Emil Mateiaş, Gal Elisabeta, Aurel Săndulescu, Francisc Csonka şi Bodea Gavril.
Materialele cuprinse în cele două albume provin din negativele originale scanate la Muzeul Cineastului Amator. Albumele au fost editate şi finanţate de către Casa de Cultură a Studenţilor.
Tot cu această ocazie se va proiecta şi documentarul „De la Vest la Est”, un documentar ce prezintă mărturia cineamatorului Emil Mateiaş, care la aflarea veştilor despre Revoluţia din România decide să revină în ţară din Germania. Documentarul mai cuprinde şi scurte fragmente video filmate la Caransebeş, Lugoj şi Timişoara fie de domnul Mateiaş, fie de soţia dânsului, Mariana.

Ultima actualizare în 11 ianuarie 2020, ora 12:44.