Muzeul Cineastului Amator și Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa vă invită la o nouă proiecţie KineDok

Sâmbătă, 18 iulie 2020, începând cu ora 21.30, în curtea campusului Universității „Eftimie Murgu” din Reşiţa va avea loc proiecţia filmului documentar „Pe apă”, 2018, regizor: Goran Dević.
Filmul ilustrează portretul unui fost oraș industrial, prezentat din perspectiva râului care traversează centrul orașului. În zilele noastre, râul este un spațiu de relaxare și distracție. O privire mai atentă asupra oamenilor care își petrec timpul pe malul râului scoate la iveală conflictele sociale ale unei țări în tranziție. Râul dezvăluie rămășițele unui trecut care plutește pe apă.
În deschiderea serii de film, din partea Euroland Banat va fi prezentat proiectul ce vizează reabilitarea Şcolii Pittner din cartierul vechi al Reșiței.
n caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se va reprograma pentru următorul weekend (fără a se suprapune cu o altă proiecţie programată).
IMPORTANT! Evenimentul se desfășoară în aer liber, cu respectarea măsurilor prevăzute de HG 434 /2020. Purtarea măștii de protecție și distanța de doi metri între participanții care nu fac parte din aceeași familie sunt obligatorii.
Organizator Național: Asociația One World Romania
Online: oneworld.ro | kinedok.net
Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia)
Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Administrația Fondului Cultural Național.

Ultima actualizare în 8 septembrie 2020, ora 13:52.