Titlul proiectului: NU ABANDONA, IMPLICĂ-TE! STAY YOUR UNIVERSITY
Acronim: NAISYU
Nr. acord de grant: AG236/SGU/NC/II
Finanţator: Ministerul Educaţiei și Cercetării, Schema de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE)
Buget aprobat: 316.316 lei
Durata proiectului: 24 de luni/ 25 noiembrie 2019 – 24 noiembrie 2021)
Beneficiari direcți: 156 de studenţi din anul I, nivel licență, programele de studii Administrație publică, Asistență socială, Educație fizică și sportivă, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Teologie ortodoxă didactică, înmatriculaţi în doi ani universitari.
Obiectivul general al proiectului NU ABANDONA, IMPLICĂ-TE! STAY YOUR UNIVERSITY (NAISYU) vizează îmbunătățirea calității serviciilor educaționale ce fac tranziția de la liceu la învățământul terțiar și creșterea gradului de retenție în primul an de studii universitare a unui număr de 156 de studenți (78 studenți / an), pe parcursul celor 2 ani de proiect din cadrul Facultății de Științe Sociale, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița.
Obiective specifice ale proiectului:
OS1 Derularea de activităţi remediale cu scopul de a le îmbunătăți studenților tehnicile de învățare în vederea promovării examenelor, folosind diferite strategii educaționale remediale.
OS2 Desfășurarea unor activități de coaching și dezvoltare personală, prin care studenții vor fi capabili să își stabilească obiective clare pe care să le urmărească și să le atingă pentru fi satisfăcuți atât pe plan personal, cat si pe plan profesional.
OS3 Oferirea, la nivelul grupului țintă, de servicii de consiliere profesională și orientare în carieră, constând în activități de informare, consiliere educație pentru carieră, ce urmează să fie derulate prin proiect în vederea prevenirii și diminuării abandonului școlar.
OS4 Integrarea studenților din anul I în viața universitară prin activități de tutorat și prin ateliere de lucru pe domenii specifice programelor de studii la care sunt înmatriculați, activități oferite cu precădere studenților aflați în situație de risc de abandon în „Luna bobocului”.
OS5 Organizarea unor vizite de documentare specifice fiecărui program de studii la diferite instituții din județ și județele limitrofe, pentru a-i ajuta pe studenți să-și identifice locul de practică, dar și un posibil viitor loc de muncă.
Achiziții Proiect privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi Necompetitive, Acord de grant nr. AG 236/SGU/NC/II din data de 25.11.2019
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția Kit student – An 2 / Termeni și condiții de prestare / Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de servicii – Abonament închiriere licențe Windows și Office 365 / Termeni și condiții de prestare – Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de Servicii de consultanță – 1 Consultant individual Psiholog – An 2 / Termeni de referință – Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de Servicii de consultanță – 1 Consultant individual Coacher – An 2 / Termeni de referință – Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de Servicii de consultanță – 2 consultanti individuali consilier – An 2 / Termeni de referință – Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de Servicii de consultanță – 1 Consultant individual Trainer comunicare – An 2 / Termeni de referință – Prelungire termen
/ Anunț anulare SCI Trainer comunicare an 2
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de Servicii de consultanță – 1 Consultant individual Trainer comunicare – An 2 / Termeni de referință – Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de Servicii de consultanță – consultant individual Coach – An 1 / Termeni de referință
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de bunuri – Echipament IT / Formular specificații tehnice / Prelungire termen
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achizitia de Servicii de consultanță – consultant individual consilier – An 1 / Termeni de referință / Prelungire termen depunere oferte
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achizitia de Servicii de consultanță – 1 Consultant individual Psiholog / Termeni de referință / Prelungire termen depunere oferte
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achizitia de Servicii de consultanță – consultant individual Trainer comunicare – An 1 / Termeni de referință / Prelungire termen / Prelungire termen 2
INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de servicii – Abonament închiriere licențe Windows și Office 365 – An 1 / Prelungire termen
• La Centrul Universitar UBB din Reșița au început activitățile din cel de-al doilea an de implementare a proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), sub coordonarea lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu (director de grant).
În lunile ianuarie și februarie se desfășoară activități remediale și simulări de examene cu studenți din anul I de la programele de studii Administrație publică, Asistență socială, Educație fizică și sportivă, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, precum și activități de tutorat.
Activitățile sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
25 noiembrie 2021 Finalizarea proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU)
Proiectul Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), sub coordonarea lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu (director de grant), desfășurat cu studenți din anul I de la programele de studii Administrație publică, Asistență socială, Educație fizică și sportivă, Pedagogia învățământului primar și preșcolar din Centrul UBB din Reșița, în anii universitari 2019-2020 și 2020-2021, s-a încheiat în 24 noiembrie 2021.
Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea calității serviciilor educaționale ce fac tranziția de la liceu la învățământul terțiar și creșterea gradului de retenție în primul an de studii universitare a unui număr de 156 de studenți (78 studenți/an), pe parcursul celor 2 ani de proiect ai Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița/Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Cei 156 de studenți cuprinși în grupul țintă au participat la activități menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate: programe remediale constând în consultații și simulări de examene; activități de tutorat, utilizarea platformelor educaționale, workshopuri, întâlniri cu absolvenți ai programelor de studii de licență cuprinse în proiect și cu posibili angajatori ai absolvenților acestora.
S-au desfășurat totodată activități de consultanță: coaching și dezvoltare personală – dezvoltarea anumitor comportamente pentru dezvoltarea personală şi profesională; activități de consiliere profesională – activități de informare, consiliere educație pentru carieră, în vederea prevenirii și diminuării abandonului școlar; activități destinate dezvoltării competențelor socio-emoționale – obiectivul acestor servicii de consultanță fiind de a realiza evaluarea și diagnosticarea particularităților de învățare/psihoaptitudinale ale studenților pentru a facilita procesul de învățare, precum și tehnici și abilități academice.
Au fost achiziționate echipamente (2 laptopuri, 2 videoproiectoare, 2 table magnetice, 1 tablă inteligentă și o multifuncțională) și amenajate două spații de învățare (Sala C2.3 și C2.5), cărți de specialitate pentru studenții programelor de studii cuprinse în proiect, cărți intrate în biblioteca instituției, precum și câte un kit destinat fiecărui student din grupul țintă (agendă, pix, stick, tricou – inscripționate cu logoul proiectului).
S-a pornit de la valoarea de referință a promovabilității de 74,35% (abandon 25,65%) și s-a ajuns la valoarea de 76,66% (abandon 23,34%), în ciuda condițiilor de pandemie în care s-au desfășurat activitățile prevăzute în proiect.
Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a activităților prevăzute în proiect!
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
18 / 29 iunie 2021 Activități de consultanță în proiectul ROSE AG 236
Un loc important între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU) îl ocupă activitățile de consultanță. În acest sens, în lunile iunie-septembrie studenții din anul I ai programelor de studii Administrație publică, Asistență socială, Educație fizică și sportivă și Pedagogia învățământului primar și preșcolar vor beneficia de activități de coaching și dezvoltare personală, prin care aceștia vor fi capabili să își stabilească obiective clare pe care să le urmărească și să le atingă pentru fi satisfăcuți atât pe plan personal, cat si pe plan profesional.
Totodată, studenții vor avea posibilitatea să participe și la activități de consiliere profesională și orientare în carieră: activități de informare, educație pentru carieră, ce urmează să fie derulate prin proiect în vederea prevenirii și diminuării abandonului școlar.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
17/2 iunie 2021 Întâlnire cu angajatori și absolvenți ai domeniului Educație fizică și sport
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), luni, 31 mai 2021, în intervalul orar 17-19, Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Centrului Universitar UBB din Reșița a organizat o masă rotundă la care au participat potențiali angajatori ai viitorilor absolvenți ai programului de studii universitare de licență Educație fizică și sportivă, precum și reprezentanți ai absolvenților, actualmente cadre didactice în învățământul preuniversitar cărășean.
Alături de reprezentanți ai ISJ Caraș-Severin, directori de instituții de învățământ, absolvenți ai programului de studii universitare de licență Educație fizică și sportivă au participat și studenții din anul I de studii, care astfel au avut ocazia să vină în contact cu realitățile sistemului de învățământ, în general, dar, mai cu seamă, cu realitățile cu care se confruntă actualii profesori de educație fizică.
Dorința de adaptare a conținuturilor educaționale la nevoile reale ale absolvenților integrați pe piața muncii a determinat o serie de discuții în care au fost scoase în evidență dificultățile cu care s-au confruntat aceștia la momentul angajării, generând și propuneri de colaborare între Facultatea de Educație Fizică și Sport și unitățile de învățământ din sistemul preuniversitar, chiar implicarea studenţilor în organizarea și desfășurarea competițiilor cuprinse în calendarul ONSS.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
16/28 mai 2021 Întâlnire cu angajatori și absolvenți ai domeniului Educație fizică și sport
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), luni, 31 mai 2021, în intervalul orar 17-19, va avea loc întâlnirea (online) cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Educație fizică și sportivă, în cadrul campaniilor de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
Activitatea se va desfășura cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Educație fizică și sportivă și va fi coordonată de către conf. univ. dr. Andrade-Ionuț Bichescu.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
15/24 mai 2021 Ora de asistență socială – Voluntariatul
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 21 mai 2021, în intervalul orar 9-11, a avut loc workshopul Ora de asistență socială – Voluntariatul.
Activitatea s-a desfășurat cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Asistență socială și a fost coordonată de către lector univ. dr. Alina Constantin.
Au fost abordate o serie de aspecte: definiția voluntariatului, a voluntarului, argumente pentru a deveni voluntar, ce trebuie să știe un voluntar, care sunt drepturile, obligațiile și beneficiile voluntarului, studenții implicându-se în discuții și exprimându-și punctul de vedere cu privire la cele tema propusă.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
14/21 mai 2021 Ora de asistență socială – Voluntariatul
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 21 mai 2021, în intervalul orar 9-11, va avea loc workshopul Ora de asistență socială – Voluntariatul.
Activitatea se va desfășura cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Asistență socială și va fi coordonată de către lector univ. dr. Alina Constantin.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
13/29 aprilie 2021 Sport – Mișcare – Sănătate
Joi, 29 aprilie 2021, în intervalul orar 18-20, a avut loc workshopul SMS (Sport – Mișcare – Sănătate): un deziderat continuu.
Activitatea s-a desfășurat cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Educație fizică și sport și a fost coordonată de către conf. univ. dr. Andrade-Ionuț Bichescu, făcând parte din activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU).
Temele avute în discuție au vizat: importanța practicării exercițiilor fizice în perioada copilăriei, rolul profesorului de educație fizică în formarea personalității viitorului adult, beneficiile unui stil de viață activă vs dezavantajele unui stil de viață sedentar.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
12/28 aprilie 2021 Sport – Mișcare – Sănătate
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), joi, 29 aprilie 2021, în intervalul orar 18-20, va avea loc workshopul SMS (Sport – Mișcare – Sănătate): un deziderat continuu.
Activitatea se va desfășura cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Educație fizică și sport și va fi coordonată de către conf. univ. dr. Andrade-Ionuț Bichescu.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
11/26 aprilie 2021 Întâlnire cu angajatori și absolvenți ai domeniului Științe ale educației
În cadrul proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 23 aprilie 2021, în intervalul orar 13-15, a avut loc întâlnirea (online) cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar, în campaniile de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
Activitatea s-a desfășurat cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Pedagogia învățământului primar și preșcolar și a fost coordonată de către conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia și conf. univ. dr. Lavinia Nițulescu.
Din partea Inspectoratului Școlar General Caraș-Severin au fost prezente Emilia Modrigan, inspector școlar pentru educație timpurie; Manuela Terciu, inspector școlar pentru învățământul primar, și Simona Voin, inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane. În luările de cuvânt acestea au vorbit despre importanța studiilor în domeniu, despre etapele pe care le are de parcurs absolventul de studii de licență: titularizare, definitivare, grade didactice. Au fost aduse în discuție documentele curriculare, competențele necesare cadrelor didactice, precum și o serie de probleme cu care se poate confrunta un cadru didactic la început de drum.
Cele două absolvente ale programului de studii PIPP, Oana Bolbotină (actualmente cadru didactic și masterand la programul de studii Management educațional din CUUBB) și Pavelina Pîrciu (cadru didactic și masterand UVT) le-au vorbit studenților din anul I PIPP despre importanța participării consecvente la cursuri, seminare, activități de practică și extracurriculare, despre implicarea în organizarea și desfășurarea de manifestări (științifice, culturale, studențești), toate acestea fiind de mare ajutor în activitatea ulterioară.
Studenții au adresat întrebări referitoare la impactul cu realitatea clasei de elevi resimțit ca proaspăt absolvent, aspectele problematice vizând examenele de titularizare, precum și diferențele care există între școala din mediul urban și din cel rural.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
10/22 aprilie 2021 Întâlnire cu angajatori și absolvenți ai domeniului Științe ale educației
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 23 aprilie 2021, în intervalul orar 13-15, va avea loc întâlnirea (online) cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar, în cadrul campaniilor de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
Activitatea se va desfășura cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Pedagogia învățământului primar și preșcolar și va fi coordonată de către conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia și conf. univ. dr. Lavinia Nițulescu.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
9/20 aprilie 2021 Întâlnire/consultare angajatori pentru domeniul Științe Administrative
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), luni, 19 aprilie 2021, în intervalul orar 14-16, a avut loc întâlnirea cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Administrație publică, în cadrul campaniilor de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
Activitatea s-a desfășurat cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Administrație publică și a fost coordonată de către prof. univ. dr. Claudia Pau și lector univ. dr. Nicoleta Odină.
La această întâlnire au participat 4 reprezentanți ai instituțiilor publice (Consiliul Județean – Direcția pentru Evidența Populației – Corina Virvoni, Prefectura CS – Anton Paulescu, Primăria Reșița – Laurențiu Stanciu, IPJ – Nicolae Sava) și absolvenții, respectiv masteranzii: Domsik Adelina, Pervulescu Slavița, Dima Remus, Pavel Lazăr, Ștefanovici Adrian, Retezan Gheorghe.
Rezultatul preconizat pentru activitatea din 19.04.2021 a fost crearea unui cadru de dialog între toți actorii sociali implicați, personalul de conducere din instituţii ale administraţiei publice, cadre didactice, studenți, masteranzi, absolvenți, astfel încât preocupările şi problemele cu care se confruntă în activitatea cotidiană să găsească răspunsuri pertinente, complete şi novative.
Participanții au avut mai multe intervenții pe parcursul celor două ore alocate pe Teams și au răspuns și sesiunii de întrebări adresate de studenți.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
8/16 aprilie 2021 Consultarea angajatorilor din domeniul administrației publice
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), luni, 19 aprilie 2021, în intervalul orar 14-16, va avea loc întâlnirea cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Administrație publică, în cadrul campaniilor de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
Activitatea se va desfășura cu studenții din anul I de la programul de studii de licență Administrație publică și va fi coordonată de către prof. univ. dr. Claudia Pau și lector univ. dr. Nicoleta Odină.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
7/12 aprilie 2021 Întâlnire cu angajatori și foști studenți
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 9 aprilie 2021, în intervalul orar 14-16, s-a desfășurat întâlnirea cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Asistență socială, în cadrul campaniilor de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
La întâlnire au participat 8 reprezentanți din serviciile sociale – publice și ONG-uri: 4 au reprezentat serviciile sociale publice din Județul Caras-Severin, 3 – serviciile sociale din ONG-uri și un reprezentant – ONG servicii sociale Austria.
Dintre cei 8 reprezentanți 4 sunt și foști studenți ai Facultății de Științe Sociale – specializarea Asistență socială.
Fiecare invitat a prezentat serviciul pe care îl reprezintă. Au avut loc dezbateri pe tema Importanța și rolul asistentului social într-un parteneriat public – privat în serviciile sociale în România și Austria.
Activitatea s-a desfășurat cu studenții din anul I de la programul de studii Asistență socială și a fost coordonată de către lector univ. dr. Alina Constantin.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
6/8 aprilie 2021 Întâlnire cu angajatori și foști studenți
Între activitățile proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 9 aprilie 2021, în intervalul orar 14-16, va avea loc întâlnirea cu absolvenți și cu posibili angajatori ai absolvenților programului de studii Asistență socială, în cadrul campaniilor de conștientizare prevăzute pentru a-i familiariza pe studenți cu posibile locuri de muncă.
Activitatea se va desfășura cu studenții din anul I de la programul de studii Asistență socială și va fi coordonată de către lector univ. dr. Alina Constantin.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
5/5 aprilie 2021 Ziua educației sub semnul Zilei Internaționale a literaturii pentru copii
În cadrul proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), vineri, 2 aprilie 2021, în intervalul orar 13-15, a avut loc workshopul cu tema Ziua educației sub semnul Zilei Internaționale a literaturii pentru copii.
Activitatea s-a desfășurat cu studenții din anul I de la programul de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar și a fost coordonată de către conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia, care le-a vorbit acestora despre Valoarea educativă a literaturii pentru copii. Mladenovici Olivera și Sârghie Cosmina au punctat câteva aspecte referitoare la Ziua internațională a cărții pentru copii. Fara Flavia, Negură Ionela, Bîlc Flavia, Dagmar Schmidt, Grecu Geanina, Albu Laura l-au integrat pe Ion Creangă în copilăria copilului/Joc și joacă la Ion Creangă (Ideile pedagogice ale lui Ion Creangă), Ursu Petronela și Bondea Ana Cornelia l-au prezentat pe Ion Creangă, învățător, iar Erhan Adriana a prezentat Valoarea educativă a creațiilor lui Creangă prin darul de a povesti. Despre Eminescu, pedagog au luat cuvântul Tantu Doriana, Damian Viorica, Drăgulescu Alina, Cata Mirabela, Vuxanovici Iadranca, Dragoescu Cristina; Prundeanu Alina s-a axat pe Valoarea educativă a basmelor lui Ioan Slavici, în timp ce Andronache Emilia, Chiriță Cristina, Lupșasca Roxana, Lupșasca Tania, Mustață Alexandra, Raluca Popescu au adus în discuție Basmele lui Petre Ispirescu. H. Ch. Andersen a fost evocat de Condurache Diana, Milu Violeta, Popa Mirabela, Șpilca Ana Maria, și despre Frații Grimm, o lume de basme au vorbit Toma Bianca, Todor Gordana.
Manifestarea s-a încheiat cu un moment poetic, Copilărie, tărâm de poveste, susținut de Nițu Manuela, Staicu Daniela, Tudorache Cosmina, care au recitat poezii din creația unor cunoscuți autori de versuri pentru copii.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
4/1 aprilie 2021 Ziua educației sub semnul Zilei Internaționale a literaturii pentru copii
În cadrul proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), coordonat de lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu (director de grant), vineri, 2 aprilie 2021, în intervalul orar 13-15, va avea loc workshopul cu tema Ziua educației sub semnul Zilei Internaționale a literaturii pentru copii. Acesta va fi coordonat de către conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia și se va desfășura la anul I, programul de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar.
Discuțiile se vor centra pe rolul școlii, al dascălului în viziunea lui Ion Creangă, a lui Mihai Eminescu, pe valoarea educativă a creațiilor literare, precum și pe alegerea zilei de 2 aprilie pentru a sărbători la nivel internațional literatura pentru copii. În cadrul manifestării studentele de la PIPP anul I vor recita, într-un moment poetic, poezii din creația unor cunoscuți autori de versuri pentru copii.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
Dorina Chiș-Toia
3/25 martie 2021 Specificul administrației publice în context european
În cadrul proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), coordonat de lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu (director de grant), au început activitățile din semestrul al II-lea (anul doi de proiect).
Astfel, vineri, 26 martie 2021, în intervalul orar 12-14, va avea loc workshopul cu tema Specificul administrației publice în context european. Acesta va fi coordonat de către lector univ. dr. Mihaela Martin și se va desfășura la anul I, programul de studii Administrație publică. Discuțiile se vor centra pe oportunitățile oferite de programul de studii la nivelul instituțiilor naționale și europene.
Activitățile prevăzute în proiect sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
2/2021 Încep activitățile în cadrul proiectului „Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU)”
La Centrul Universitar UBB din Reșița au început activitățile aferente semestrului al II-lea din cel de-al doilea an de implementare a proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), coordonat de lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu (director de grant).
În lunile martie, aprilie și mai 2021 cadrele didactice vor desfășura activități remediale și simulări de examene cu studenți din anul I de la programele de studii Administrație publică, Asistență socială, Educație fizică și sportivă, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, activități de tutorat, campanii de conștientizare și workshopuri.
Activitățile sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).
1/2021 Activități în cadrul proiectului „Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU)”
La Centrul Universitar UBB din Reșița au început activitățile din cel de-al doilea an de implementare a proiectului Nu abandona, implică-te! Stay your university (NAISYU), sub coordonarea lector univ. dr. Dan-Mihai Rohozneanu (director de grant).
În lunile ianuarie și februarie se desfășoară activități remediale și simulări de examene cu studenți din anul I de la programele de studii Administrație publică, Asistență socială, Educație fizică și sportivă, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, precum și activități de tutorat.
Activitățile sunt menite să contribuie la reducerea abandonului și creșterea ratei de promovabilitate.
Proiectul NAISYU se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni (25.11.2019-24.11.2021), fiind finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEC-UMPFE), în cadrul Schemei de Granturi Necompetitive pentru Universități (SGU-N), Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE).