Global Money Week – Facultatea de Ştiinţe Economice și Banca Comercială Română continuă acțiunile de educație economică a tinerilor liceeni și studenți reșițeni

Joi, 28 martie 2019, ora 12, în Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița vor avea loc, cu ocazia Global Money Week (GMW), sub egida Learn. Save. Earn, ateliere de educație economică, cu scopul dezvoltării gândirii antreprenoriale și educației financiare.
Global Money Week a demarat în anul 2012, până în prezent cuprinzând, în acțiuni de educație economică, peste 32 milioane de copii și tineri din 165 țări din întreaga lume. În paralel se desfășoară și acțiuni de educație financiară în cadrul European Money Week, sub coordonarea Federației Băncilor Europene.
GMW oferă o ocazie valoroasă pentru profesorii și practicienii din domeniul educației de a se implica în promovarea unei educații economice pentru copii și tineri, prin activitățile săptămânii, cu scopul de a încuraja includerea, pe termen lung, a competențelor și cunoștințelor financiare și sociale în procesul de învățare.
În acest context, experţii BCR, filiala Reşiţa, realizează o prezentare a motivaţiei şi formelor de economisire care să conducă, în timp, la asigurarea resurselor investiţionale şi obţinerii independenţei financiare individuale, iar voluntari EVS, din partea Asociației Nevo Parudimos, vor susține activități de educație non-formală, pentru dezvoltarea modului de gândire antreprenorial. Partenerii noștri educaționali sunt elevii și cadrele didactice de la Colegiul Economic al Banatului Montan, Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și specialiști ai Asociației Generale a Economiștilor din România, filiala Caraș-Severin (AGER CS).