„Erasmus+ pentru învăţământ superior: mobilităţi între ţările programului sau cu ţările partenere şi proiecte strategice. Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România (SEE)”

În data de 27 februarie 2020, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a organizat la Bucureşti un seminar de informare ERASMUS+ şi SEE. Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a fost reprezentată la această manifestare de către doamna prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde în calitate de coordonator instituţional ERASMUS+.
Scopul principal al întâlnirii a fost acela de a pregăti Birourile ERASMUS+ din universităţi în vederea scrierii aplicaţiilor privind acreditarea Cartei Universitare Erasmus (ECHE) pentru noul Program Erasmus 2021–2027. Termenul limită pentru transmiterea online a candidaturilor este 21 aprilie 2020, rezultatele urmând a fi publicate în a doua jumătate a lunii octombrie 2020. Prin aprobarea ECHE, universităţile vor fi acceptate pentru a accesa fonduri nerambursabile în vederea implementării de proiecte în cadrul Programului ERASMUS+ pentru următorii şapte ani.
De asemenea, pe parcursul întâlnirii, reprezentanții universităților au primit recomandări cu privire la implementarea proiectelor ERASMUS + KA103, KA107 şi SEE aflate în derulare, au fost discutate constatările rezultate în urma verificărilor efectuate de către Agenţia Naţională şi s-au prezentat exemple de bună practică.

Ultima actualizare în 13 martie 2020, ora 11:54.